Mój blog kulinarny.
Blog > Komentarze do wpisu
Pasta z grochu
Wiele odmian tego przepisu można znaleźć w internecie. To mój pomysł na... ;)

Składniki:

  • pół szkalnki grochu łuskanego
  • średnia cebula
  • sok z cytryny
  • olej + łyżeczka oliwy z oliwek
  • sól

Przygotowanie:

Groch zamoczyć we wrzątku, zostawić na ok. godzinę. Ugotować w tej samej wodzie, dodając wrzątku w miarę potrzeby podczas gotowania. Cebulę drobno posiekać, dobrze posolić - ok.pół łyżeczki. Wrzucić na rozgrzaną, niewielką ilość oleju. Smażyć na bardzo małym ogniu ok.20 minut aż zacznie się krystalizować. Ugotowany groch przestudzić, zmielić blenderem. Dodać cebulę, łyżeczkę oliwy i kilka kropel soku z cytryny. Ewentualnie doprawić do smaku.

Pasta idealnie nadaje sie do kanapek.

pasta grochowa

czwartek, 24 marca 2011, dorotkl
2011/03/24 21:29:17

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
panna_malwinna
2011/03/25 08:18:11
lubię takie dodatki do pieczywa;)
-
2011/03/25 19:13:12
O, cos w okolicy hummusu? Wyglada swietnie prawde mowiac!

www.lejdi-of-the-house.bloog.pl
Liczniki internetowe