Mój blog kulinarny.
Blog > Komentarze do wpisu
Pieczone ziemiaczki

Składniki:

  • ziemiaki
  • bułka tarta
  • słodka papryka w proszku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy. Wrzucamy do garnka z osolonym wrzątkiem i gotujemy aż będą średnio miękkie. Odcedzamy i odparowujemy, żeby nie były zbyt mokre. Do garnka z ziemiakami dodajemy przyprawy w ilości zależnej od ilości ziemiaków - tak aby były dokładnie obtoczone - wstrząsamy. Następnie wykładamy na blachę wysmarowaną tłuszczem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok. 30 minut w temp. 200 stopni.

sobota, 23 stycznia 2010, dorotkl
2010/01/23 01:30:59

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Liczniki internetowe